روزمهای بنویسید که نتیجهبخش باشد
شغل دلخواه:
۱۶. روزمهای بنویسید که نتیجهبخش باشد.
روزمه شما نوعی ابزار ترکیبی برای فروش و تبلیغات است. همانطور که یک شرکت برای محصولات و خدماتش بروشور و اقلام تبلیغاتی تهیه میکند، روزمه شما هم ابزار تبلیغ برای شماست.
مانند این است که برای خودتان به عنوان یک محصول آگهی بدهید که قادر است وظایف و خدمات ویژهای را انجام بدهد. روزمه شما به عنوان یک اثر تبلیغی باید جالب، جذاب، صادقانه، مثبت و خوش بینانه باشد و نیز خواننده را به این سمت سوق دهد که بخواهد با شما ملاقات کند و با شما صحبت کند و ببیند که شما چگونه میتوانید احتمالاً به او کمک کنید تا به هدفهایش دست پیدا کند.
واقعیت این است که معمولاً لازم است چند صد روزمه ارایه کنید تا یک پیشنهاد کار دریافت کنید. افراد بسیاری اندکی فقط به خاطر روزمهشان استخدام شدهاند.
تأثیرگذاری روزمه در حد کارت ویزیت است. البته افراد زیادی هم بدون اینکه در ابتدا روزمهشان خوانده شده باشد، استخدام شدهاند.
اندازه مطلوب روزمه، یک صفحه و حداکثر دو صفحه است. امروزه افراد گرفتاریهای زیادی دارند و وقت ندارند مدارک طولانی را مطالعه کنند. پس سعی کنید روزمهتان کوتاه و مفید باشد.
دو نوع روزمه داریم: روزمه زمانی و روزمه عملکردی. روزمه زمانی تجربههای کاری قبلیتان را فهرست میکند. جدیدترینشان را در ابتدای روزمه میگذارند و بعد ماه به ماه و سال به سال به عقب برمیگردد و تجربههای کاری و تحصیلاتتان را از ابتدای زندگی بزرگسالیتان توضیح میدهد.
از روزمه زمانی موقعی استفاده میکنید که مسیر شغلیای داشتهاید که رشد و پیشرفت مداومی را نشان میدهد. روزمه زمانی در جایی مناسب است که ابتدا یک شغل ساده داشتهاید و سپس به تدریج شغلهای پیچیده و پیچیدهتر رسیدهاید.
از سوی دیگر، روزمه عملکردی از عملکردهای شغلی یا موفقیتهای قبلیتان تشکلیل میشود. در اغلب موارد، هنگامی از روزمه عملکردیتان استفاده میکنید که مدت زمان طولانی را در یک شرکت گذرانده باشید.
اما در همان شرکت وظایف مختلفی را انجام داده باشید. در روزمه عملکردی، عملکردهای شغلی یا عناوین کاریای که داشتهاید را مشخص کرده و دستاوردها و موفقیتهایتان را در هر یک از این زمینههای شغلی ذکر کنید.
مثلاً اگر برای شرکتی کار میکردهاید و از مقامهای پایین به مقامهای بالا رسیدهاید، عنوان کاریتان در بالاترین مقامی که داشتهاید و دستاوردهایتان در آن شغل را فهرست میکنید. بعد عنوان کاریتان را در مقام پایینتر را مینویسید. و دستاوردهایتان در آن شغل را هم فهرست میکنید.
مهمترین قسمت روزمه یا یک مصاحبه استخدامی، قابلیت انتقال نتایج نام دارد. کارفرماها میخواهند مطمئن شوند که شما از قبل توانایی انجام امور مربوط به جایگاه شغلی مورد نظر را دارید.
کار شما این است که کارفرما را متقاعد کنید که شما در نتیجه تحصیلات و تجربههای قبلیتان شخص ایدهآلی برای رسیدن به نتایج مورد نظر آنها هستید.
در حالت ایدهآل باید بعد از اینکه مصاحبهتان با کارفرما صورت گرفت، روزمهتان را پیش او بماند. در صورت امکان روزمهتان را از قبل نفرستید.
اگر هم در حال جواب دادن به یک آگهی استخدام بودید و چارهای جز فرستادن روزمهتان نداشتید، همیشه آن را به پیوست یک نامه بفرستید که به طور مشخص به آن آگهی و به شغلی که به دنبالش هستید، اشاره کند. حتی اگر نامهتان به صورت دست نویس باشد، روزمه را به پیوست بفرستید.
در نهایت وقتی روزمهتان را فرستادید یا پیش کارفرما گذاشتید، حتماً در روز بعد تماس بگیرید تا ببینید واکنششان چه بوده است. تا جایی که ادب را رعایت میکنید، از سماجت نترسید.
سماجت در خواستن یک شغل، از نظر اکثر کارفرماها یک ویژگی مثبت به حساب میآید.
۲۱ روش عالی برای به دست آوردن شغل دلخواه خود به شرح زیر است:
- شغلتان را تحت کنترل خود درآورید
- با دقت خودتان را تحلیل کنید
- تصمیم بگیرید که دقیقاً چه میخواهید
- به آینده بیندیشید
- برای زندگیتان هدفهای روشن تعیین کنید
- شرایط بازار کار را درک کنید
- قانون عمومی استخدام
- در جایی ماهی گیری کنید که ماهیها حضور دارند!
- از زمانتان خوب استفاده کنید
- تکالیفتان را انجام دهید
- خود را کاملاً از قبل آماده کنید
- همه جا دانه بپاشید
- احتمال موفقیتتان را افزایش دهید
- سه فاکتور مهم در به دست آوردن هر شغلی
- پنج ویژگی که طرفداران زیادی دارد
- روزمهای بنویسید که نتیجهبخش باشد
- مصاحبه کسب اطلاع
- کاملاً برای مصاحبه آماده شوید
- مانند یک قهرمان مصاحبه کنید
- به دست آوردن شغل
- روی بهترین حقوق توافق کنید
∗ خوشحال میشوم مرا در شبکههای اجتماعی نیز دنبال کنید:
یوتیوب | ویرگول | کانال تلگرام | اینستاگرام
دیدگاهتان را بنویسید