قانون کنار کشیدن در یک مذاکره موفق
قوانین نقض ناپذیر مذاکره:
۲۰. قانون کنار کشیدن
فقط وقتی بلند میشوید و جلسه را ترک میکنید خواهید دانست که قیمت نهایی و شرایط پرداخت چیست.
شاید مدت زمان زیادی مذاکره کنید و در مورد جزئیات مختلف چانه بزنید ولی فقط زمانی میتوانید مطمئن شوید که بهترین معامله را انجام میدهید که به طرف مقابل کاملاً بفهمانید آماده هستید مذاکره را رها کنید و جلسه را ترک کنید.
اولین نتیجهی این قانون:
قدرت از آنِ کسی است که بدون ناراحتی مذاکره را ترک کند. وقتی جلسه را ترک میکنید همیشه خوشحال، خونسرد و مودب باشید. از طرف مقابل به خاطر اینکه وقت و توجهاش را به شما داده تشکر کنید. پلهای پشت سرتان را خراب نکنید تا بدون اینکه آبرو و اعتبارتان از بین برود بتوانید دوباره مذاکره برگردید.
دومین نتیجهی قانون کنار کشیدن:
کنار کشیدن از مذاکره خودش یکی از شیوههای مذاکره است.
برخی از مذاکره کنندگان کارکشته، که هم در سطح ملی و هم در سطح بینالمللی فعالند، در کنار کشیدن از مذاکره و ترک جلسه مهارت زیادی دارند. آنها اتاق، ساختمان، شهر و حتی در صورت لزوم کشور را ترک میکنند تا موقعیت خود را تقویت کنند و تصویر قدرتمندی از خودشان در مذاکره نشان دهند.
یکی از ترفندهای رایج در مذاکرات تیمهای ورزشی این است که یک یا چند نفر از بازیکنان اصلی تیم با عصبانیت از جایشان بلند شوند و به سرعت جلسه را ترک کنند و قسم بخورند که دیگر برنمیگردند. البته یک نفر از آنها در جلسه میماند تا به دنبال راهی برای آشتی بگردد و آنها را به جلسه برگرداند. فردی که میماند مهربان و انعطافپذیر است انگار که واقعاً از طرف مقابل حمایت میکند. این ترفند در مذاکرات میان نیروی کار و مدیر بسیار رایج است.
قبل از ورود به جلسه آمادگی ترک مذاکره را داشته باشید. اگر تیم هستید به بقیه هم این مطلب را بگویید و اینکه چه زمانی باید جلسه را ترک کنند. همهی شما باید در لحظهی مناسب بلند شوید و به سمت در بروید. این کار اغلب طرف مقابل را بهطور کامل سردرگم و گیج میکند، آماده باشید تا به محض اینکه با درخواست غیرقابل قبولی مواجه شدید مذاکره را تمام کنید، کیفتان را ببندید، از طرف مقابل به خاطر وقتی که صرف کرده تشکر کنید و به سمت در بروید.
هر چقدر در این کار مهارت پیدا کنید معاملههای بهتری انجام خواهید داد.
اگر میخواهید بیشتر بدانید:
دیدگاهتان را بنویسید