بر حوزههای اصلی سوددهی تمرکز کنید

ایجاد کسب و کار پر سود:
۷. بر حوزههای اصلی سوددهی تمرکز کنید
یکی از کلیدهای سوددهی بالا در کسب و کارتان این است که زمان و انرژیتان را هر چه بیشتر بر ایجاد محصولات و خدماتی متمرکز کنید که بیشترین سود ممکن را برای سازمانتان تولید میکنند.
یکی از دلایل شکست در کسب و کار این است که بیش از اندازه تنوع ایجاد میکند، منابع و انرژیاش را بین محصولات متعددی پخش میکند و سرانجام چیزهایی تولید میکند که مقدار ناچیزی به سود نهایی شرکت اضافه میکند.
شرکتهای متعددی هستند که محصولات و خدمات متعدد را با قیمتهای متعدد با روشهای متعدد و به بازارهای متعدد عرضه میکنند.
راه حل مناسب برای شما این است که منابع سازمانیتان را بر آن زمینههای خاصی متمرکز کنید که در آنها بالاترین میزان سوددهی وجود دارد.
همه محصولات و خدماتی را که ارایه میکنید، فهرست کنید. همه هزینههایی را که برای آوردن آن محصول یا خدمات به بازار وجود دارد، محاسبه کنید.
میزان فروش آن محصول را بسنجید و بعد مشخص کنید از هر کدام از این محصولات و خدمات که ارایه میکنید، دقیقاً چه مقدار سود میبرید.
اگر تا به حال این تحلیل را انجام نداده باشید، بسیار شگفتزده خواهید شد و خواهید فهمید که اگر دوازده محصول و خدمات دارید، یکی از آنها بیشتر از تمام موارد دیگر سود میدهد.
خواهید فهمید که بیست درصد محصولات و خدماتتان، هشتاد درصد همه سود کسب و کارتان را تولید میکند.
گذشته از آن، خواهید فهمید که هشتاد درصد محصولات خدماتتان که فقط بیست درصد سودتان را ایجاد میکنند، احتمالاً هشتاد درصد هزینه عملیاتی را مصرف میکنند.
وقتی این تحلیل را انجام میدهید، معمولاً شگفت زده یا شوکه خواهید شد.
پس از این مرحلهها، از آنجایی که تفکر بلندمدت دارید، باید بپرسید: محصولات و خدمات پر سود فردا چه هستند؟ جریانهای بازار کدامند؟ امروز چه کاری باید انجام دهیم تا به موقعیتی برسیم که بر بازارهای پر سود آینده تسلط داشته باشیم؟
این یکی از کلیدهای بزرگ سوددهی است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دلیل اهمیت استراتژی چیست؟
تعریف استراتژی
دلیل اهمیت تولید محتوا
محتوا چیست؟
تعریف برندسازی شخصی
شرکت در کمپین برای فروش
دوره های آموزشی مرتبط
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
این مطلب بسیار عالی بود جناب ایرانپناه.
من خودم یکی از ایراداتی که به محل کار قبلیم داشتم همین بحث شلوغی خدمات و محصولات بود که روز به روز هم بیشتر میشد و باعث سردرگمی بود همیشه و جالب تر اینکه مدیر مجموعه مدام به فکر گرفتن نمایندگی محصولات بیشتر و بیشتر بود که جای تعجب داشت. به عبارتی به جای اینکه به فکر بهبود خدمات قبلی یا روش فروش بهتر و جذابتر محصولات موجود داشته باشه، فقط به فکر افزایش هرچه بیشتر این گره های در هم پیجیده بود به طوری که حتی میدیدم شاید یه چیز جدید و البته بی کیفیت اضاف شده اما نسبت به سال گذشته ما یک رشته از مشتری هارو از دست دادیم چون کیفیتمون توی محصولات قبلی بسیار اومده پایین به این دلیل که رسیدگی بهش فراموش شده
طبق صحبت های شما چند نظر می تونم بدم:
اول اینکه ما تصور اشتباهی داریم که هر چی بیشتر یعنی سود بیشتر انگار یه فروشگاه زنجیره ای هستیم که باید همه چی داشته باشیم در صورتی که این یک اشتباه محض هست بویژه زمانی که برای آن آمادگی نداریم.
دوم اینکه به نظرم اگه بجای گرفتن نمایندگی های مختلف روی موارد موجود تمرکز انجام می گرفت و خدمات در این بخش پیشرفت می کرد و بهتر میشد سوددهی خیلی بیشتری از تعداد زیاد نمایندگی می تونست داشته باشه.
سوم اینکه به دلیل تنوع بالا و عدم تمرکز کیفیت کلی سازمان اومده پایین و همین دلیلی هست که مشتریان قدیمی خودتون رو از دست دادید و همیشه میگن حفظ یک مشتری از به دست آوردن یک مشتری هزینه کمتری داره برای همین باید با فکر قدم برداشت و دیدی بلندمدت داشت نه کوتاه مدت و دنبال سود لحظه ای باشی.
بحث تمرکز توی کار بسیار موضوع مهمیه…
توی کتاب *تمرکز، چگونه شروع کنیم* نوشته مارک ویکتور هانسن… یه قسمت مثال جالبی میزنه که موسس مک دونالد در یک گفت و گو که ازش سوال میشه کی قراره غذایی جدید به لیست منو مک دونالد اضاف بشه، جواب میده: زمانی که همه دستشویی های غذاخوری های ما در همه جا، همزمان با هم تمیز باشن…
و در بخش دیگه ای از این کتاب قانون 20_80 رو گفته به این معنی که ۲۰ درصد تمرکز ۸۰ درصد سود به دنبال خودش داره. ((((( اصل کایزن)))))
ما نمی توانیم همه چی رو باهم داشته باشیم برای همین نیازه فقط روی موارد مهم و اولویت های اول متمرکز بشیم تا از آشفتگی جلوگیری کنیم و به چیزی که مدنظر داریم، برسیم.
قانون ۸۰/۲۰ خیلی جالبه و به نظرم جای صحبت در این مورد زیاده